ManagedBackup

Voor wie

archiefmappen_blauw.jpg De backup is essentieel voor de continuïteit en de garantie dat herstel van de normale bedrijfsfuncties mogelijk is na een calamiteit.

Backups werden in het recente verleden lokaal vervaardigd op speciale backupmedia, meestal tapes. Deze werden vervolgens opgeslagen en periodiek buitenshuis gebracht. Deze werkwijze kent enkele bezwaren. De lokale vervaardiging van backups op fysieke media is een beproefd concept. Met name bij kleinere organisaties heeft het zijn succes echter vooral te danken aan de afwezigheid van redelijke alternatieven. De dagelijkse tapehandelingen worden als noodzakelijk kwaad ervaren en zijn lastig te organiseren als een medewerker ziek of op vakantie is. Als manager laat je het beheer en vervoer van de bedrijfsgegevens tenslotte niet aan zomaar iedereen over.

 

De techniek tenslotte, laat het regelmatig afweten: het tape-mechaniek is regelmatig defect, tapemedia zijn duur en de apparatuur moet vervangen worden als blijkt dat de capaciteit alweer onvoldoende is.